Bliv inspireret af de mange ting du kan lave i Makerspace
På Vordingborg Bibliotek i Kulturarkaden har alle adgang til 3D-printere, laserskæring, folieskæring, sublimationsprint, gravering, CNC-fræsning, lodning, programmering m.m.

Lørdag den 9. marts kl. 10-13 byder Makerspace Vordingborg indenfor i lokalerne på 1. sal i Kulturarkaden.

Er du blevet nysgerrig? Så kom og blive vist rundt og se hvilke tilbud vi har til dig. Få en god snak og se og hør om du måske kunne have glæde i at deltage i vores kreative, innovative og hyggelige netværk. Et netværk med masser af kreative kompetencer og hjælp, hvor der er plads til alle over 12 år.

På din tur vil du også møde kaptajnerne fra Coding Pirates, som er frivillige der hjælper og underviser unge fra 7-17 år på biblioteket, med programmering, 3D-print, lave spil, flyve med droner m.m. – Er du interesseret i at blive frivillig kaptajn eller har du et barn som kunne tænke sig at være med, så kom og få en snak og se hvad de arbejder med.

I dagens anledning har vi lavet spændende workshops til børn og voksne:

Børn i alle aldre kan deltage i workshoppen: Mal dit eget AI-kunstværk – Kom med dine egne ideer til tegninger, og se dem blive skabt af en AI-”tegnerobot”. Når AI har genereret din unikke tegning, bliver den printet ud lige til dig. Farvelæg dit helt eget kunstværk med farveblyanter og tuscher.

Børn og voksne kan også få et sæt ”Google-Cardboard-briller”, der kan bruges til med din egen mobiltelefon til at opleve Virtual Reality. Få brillerne og lær hvordan du bruger dem.

Unge over 12 år og voksne kan også prøve at gravere et glas med lasermaskinerne med navn. Kom og lær hvordan du laver filen, får den overført og får graveret dit navn i glasset. Maks. 1 glas pr. person.

KL. 11-12 har du desuden mulighed for, at købe billet til forestillingen: 50 farlige ting. Forestillingen er for børn fra 4-11 år. Har du nogensinde slikket på et 9 volts batteri? Løftet låget på popcornene, når de popper? Aldrig nogensinde? Så er denne forestilling for dig! Forestillingen undersøger alt det, voksne normalt advarer deres børn imod! Du kan købe billet her.

I mens du hygger dig med de mange spændende tilbud, serverer biblioteket kaffe, the, saft og lidt sødt!

Alle er velkomne

Vil du lære/vide mere? Så er vi så heldige, at vi har et af Danmarks bedst fungerende Makerspaces i Vordingborg.

Der sker en masse i Makerspace Vordingborg, da en stor gruppe borgere (fra 12 – 80 år) mødes helt uformelt og bringer alle deres kompetencer i spil når de udvikler, snakker og hygger om alverdens kreative projekter. Gruppen mødes hver tirsdag og torsdag kl. 18.30 – 21.30. Du kan altid kan få hjælp til dine projekter og ideer, og vi tilbyder dig også, at du kan lære at bruge maskinerne og deltage i mange spændende workshops som fx 3D-tegning, programmering, laserskæring, folieskæring m.m. – Du kan altid se vores fulde program på www.msvb.dk. Du kan også få udleveret din egen nøglebrik til 3D-printerne og dermed få adgang til at printe hver dag fra kl. 7-23. Er du over 18 år kan du også få udleveret nøglebrik til maskinrummet og dermed få adgang til alle maskiner kl. 7-23, det kræver dog at du tager et minikursus i brug afmaskinerne (ca. 1 time).

Kilde

Foto: ABW