En dramatisk historie om danske sabotører i 1930erne
Journalist og forfatter Thomas Hee (f. 1977) kommer og fortæller om sin nye bog. Bogen handler om et netværk af sabotører/terrorister, som på vegne af Sovjetunionen gennemførte en stribe attentater mod aksemagternes civile skibe i sidste halvdel af 1930’erne.

Netværket havde en aktiv celle i Danmark, hvor medlemmerne lavede tidsindstillede bomber ved hjælp af kemikalier og dynamit og smuglede dem om bord på skibe i danske havne. En af de mest aktive medlemmer var en ung sømand, der voksede op på Bogø.

Til sidst lykkedes det dansk politi i samarbejde med Gestapo at optrevle den danske celle, og i alt 20 danske kommunister blev ført for en dommer. Den længste straf på 16 år fik den unge mand fra Bogø, men han sad ikke tiden ud.

I 1944 var han del af en opsigtsvækkende fangeflugt fra Vridsløselille Statsfængsel. Det lykkedes ham at komme i sikkerhed i Malmø, hvor han blev optaget i Den Danske Brigade. Efter befrielsen blev han og de øvrige dømte i sagen benådet af Justitsministeriet.

Kom og hør den dramatiske fortælling.

Billetsalg

Vordingborg Bibliotekerne benytter leverandøren Place2book til salg af billetter, hvilket betyder, at dine personoplysninger registreres hos Place2book.

Vil du vide mere om deres privatlivspolitik inden du køber billetter, kan du læse privatlivspolitikken her persondata.

Det foregår d. 16.04.24 klokken 19-21 Møn bibliotek.

Bestil billetter

Kilde

Foto: ABW