Fra 1. oktober kan særlige grupper få vaccination mod influenza og Covid-19.

Sundhedsstyrelsen anbefaler alle, der er fyldt 65 år, at blive vaccineret mod influenza og covid-19. Det samme gælder personer under 65 år, der er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb. Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen vaccination mod influenza til børn mellem 2 og 6 år. Det er muligt at blive vaccineret fra den 1. oktober til den 15. januar.

Personer +65 år og personer i øget risiko
Personer på 65 år og derover samt personer i øget risiko for at blive alvorligt syge med influenza eller covid-19 kan blive vaccineret gratis. Det er blandt andet personer, der lever med visse kroniske sygdomme eller svært nedsat immunforsvar.

Personer i tæt kontakt med personer i øget risiko kan også blive vaccineret. Det kan fx være pårørende til personer med svært nedsat immunforsvar.

Gravide
Gravide har en øget risiko for et alvorligt forløb med influenza og covid-19. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at gravide bliver vaccineret mod begge sygdomme i 2. eller 3. trimester. Vaccination beskytter også det ufødte barn.

Børn mellem 2 og 6 år
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn mellem 2 og 6 år bliver vaccineret mod influenza. Vaccinationen gives som næsespray og er med til at beskytte barnet selv, mindre søskende, bedsteforældre og andre personer i øget risiko for at blive alvorligt syge af influenza.

Læs mere om efterårets vaccinationsprogram og se vaccinationssteder her.

Kilde

Foto: ABW