Artiklen er sponseret

Hvad vil det rette spisebord til hjemmet være? Det afhænger af en række ting, bl.a. af hvor mange skal sidde og spise ved det på samme tid. Har du en stor familie kørende, slipper du nok ikke for at finde et aflangt spisebord med firkantet eller oval bordplade. Men hvis det derimod blot er dig og din partner, der skal sidde og spise sammen, kan du fint overveje et spisebord med rund bordplade.

Vær nærværende ved måltider

For runde spiseborde har en række fortrin – få rundt spisebord her, hvor du kan sammenligne flere modeller. Ved et rundt spisebord mødes folk over maden på en måde, hvor de er nødt til at være nærværende med hinanden. Hvor man ved et firkantet spisebord kan stirre i hver sin retning og give hinanden den kolde skulder, så vil man ved et rundt spisebord altid have andre inden for synsvidde.

Runde spiseborde flyttes nemt

En anden ting er, at runde spiseborde er nemme at flytte rundt på – om ikke andet er bordpladen til at rulle, når blot du har lagt skum eller andet omkring bordpladens kant for at sikre, at den ikke bliver medtaget af at blive brugt som hjul for en stund. Noget tredje er, at de runde spiseborde ofte har ét centralt bordben at forholde sig til. Der er ikke en masse kedelige bordben at slå benet mod.

Se på bordpladen

Er du usikker på, hvad du skal vælge inden for runde spiseborde? Fx kan du få ét med en bordplade med marmorlook, hvis du ønsker at vise lidt stil – uden at bruge alle de penge på et møbel, du typisk skal af med for at få noget stilfuldt. Bordpladens materiale er heller ikke ligegyldigt – selvom du nok vil have en dug over, skulle det gerne tåle lidt af hvert, hvad gælder pletter fra spildt mad og drikke.

Med et rundt spisebord mødes folk over maden på en måde, hvor de er nødt til at være nærværende med hinanden. PR-foto