Der er rift om pladserne på Region Sjælland-sporet, kandidatuddannelsen i medicin i Region Sjælland. I alt 34 studerende har valgt at søge én af de 24 pladser.

Det betyder, at der nu skal en lodtrækning til at afgøre, hvem der får en plads, og hvem der ikke gør.

– Det er ærgerligt, at vi skal skuffe nogle. Men vi er rigtig glade for tilslutningen, og at der er godt med ansøgere til de 24 pladser, siger Marit Buccarella, chef for lægeuddannelsen i Region Sjælland og forklarer videre:

– På Region Sjælland-sporet kan de studerende se frem til en kliniknær uddannelse, hvor de stifter bekendtskab med de patientgrupper og sygdomme, der er flest af i regionen.

Når de 24 nye studerende starter i Region Sjælland, er der ”fuldt hus” med i alt 144 medicinstuderende, der har valgt at tage hele deres 3-årige kandidatuddannelse i medicin i Region Sjælland.

Flere studiepladser i 2024

I fremtiden vil der være flere studerende på Region Sjælland-sporet. Fra foråret 2024 er der op til 48 pladser på kandidatuddannelsen. Og fra efteråret 2024 vil det for første gang nogensinde også være muligt at tage en del af bacheloruddannelsen i regionen. Dermed vil man nogle år ud i fremtiden kunne støde på læger, som har haft en stor del af hele deres uddannelsesforløb i Region Sjælland.

– Vores ambition er, at en tidlig tilknytning til regionen vil give de studerende yderligere indsigt i hverdagen i vores del af sundhedsvæsenet og i de borgere, vi hjælper. Den relation bliver forhåbentlig så stærk, at de studerende også har lyst til at arbejde i Region Sjælland, når de er færdiguddannede, siger Marit Buccarella.

Selv om den fulde lægeuddannelse snart kan tages i Region Sjælland, har de studerende stadig fag på Københavns Universitet, der udbyder uddannelsen sammen med regionen.​

Kilde

Foto: ADL