Torsdag den 1. september sidder repræsentanter fra kommunalbestyrelsen klar på Vordingborg Kommunes Facebookside

Hvordan skal vi få råd til at give borgerne den service og velfærd, som de fortjener, og hvordan skal vi få indtægter og udgifter til at balancere? Det skal Kommunalbestyrelsen nu forhandle om de næste seks uger, inden de skal vedtage næste års budget for Vordingborg Kommune.

De årlige budgetforhandlinger i Vordingborg Kommune er nu for alvor i gang. Det bliver ikke nemt. Kommunens økonomi er udfordret, så der venter flere svære beslutninger og vanskelige prioriteringer forude. Men inden politikerne den 12. oktober skal vedtage det endelige budget, vil de gerne høre, hvad borgerne mener, der bør prioriteres de kommende år.

Derfor sidder medlemmer af Kommunalbestyrelsens forskellige partier klar på Vordingborg Kommunes Facebookside torsdag den 1. september klokken 18.00 for at få borgernes input til de næste års økonomiske prioriteringer. Det er fjerde år i træk, at politikerne afholder budget-borgermødet digitalt på Facebook.

Borgmester Mikael Smed håber, at mange borgere igen i år vil deltage aktivt i budgetmødet på Vordingborg Kommunes Facebookside og bidrage med deres ønsker og gode idéer, som politikerne kan tage med i deres videre arbejde med budgettet. ”Vi ved godt, at et borgermøde om kommunens budget ikke umiddelbart er det der sælger flest billetter. Det kan virke kedeligt at tale om økonomi og budgetter. Men de beslutninger, som vi skal tage i budgetforhandlingerne, kommer jo faktisk til at berøre rigtig mange mennesker i deres dagligdag – ung som ældre. Det kan være alt fra vedligeholdelse af vores veje, hvor meget vi skal investere i nye institutioner og fritidsfaciliteter, til hvad vi har råd til at bruge på vores dagtilbuds-, skole- og ældreområder. Vordingborg Kommune er desværre ikke en rig kommune, så hver en krone skal vendes, så vi er sikre på at bruge pengene rigtigt. Derfor vil vi gerne have så mange input som muligt og samtidig give mulighed for at alle kan få indsigt i de svære beslutninger, vi skal tage”, siger Mikael Smed.

Budgetmødet er for alle, og det er nemt at være med. Det kræver kun en facebookprofil, så man kan besøge Vordingborg Kommunes facebookside. Under hele mødet kan man kommentere og stille spørgsmål til politikerne i kommentarsporet på kommunens opslag om budgetmødet.

Budgetmødet starter torsdag den 1. september klokken 18.00 og varer frem til klokken 20.00-20.30.

Kilde

Foto: ABW