Vordingborg kommune skal finde fem lokaliteter i naturen, der er tilgængelige for alle.

Vordingborg Kommune er inviteret ind i det landsdækkende projekt ’Natur for alle’ og skal byde ind med fem gode lokaliteter til et Danmarkskort over gode steder med tilgængelighed.

Det handler om at gøre det lettere at komme ud i naturen. Både at finde de gode naturoplevelser og at komme frem. Eksempelvis er de steder, hvor en kørestol kan færdes, også et godt sted for en ladcykel med børn.

Projektleder Lærke Falstaff fra Videnscenter for Handicap tog Vordingborg Kommunes medarbejdere og en repræsentant fra Vordingborg Kommunes Handicapråd med på en temadag, hvor der blev stillet skarpt på, hvad god tilgængelighed er, og hvordan fagpersoner får øje på udfordringer og muligheder.

Her blev en gruppe med medarbejdere fra forskellige fagafdelinger lært op i at se verden med ”tilgængelighedsbriller”. Teori og workshop om formiddagen og praktik ude i naturen om eftermiddagen.

Temadagen var en stor succes. På ekskursionen til Knudshoved Odde blev der nærkigget på forhindringer ved låger og terrænets naturlige huller og underlag og diskuteret udfordringer.

– “Vordingborg Kommune har slået benene væk under mig. I går var jeg forbi dem for at dele min viden om adgang til naturen for mennesker med handicap og hjælpe med at kortlægge deres mest tilgængelige naturoplevelser. Jeg blev mødt af en stærk og nysgerrig gruppe fagpersoner. Jeg blev meget imponeret over den flotte opbakning og interesse for at tænke på tværs af forvaltninger med tilgængelighed som fælles omdrejningspunkt”, skriver Lærke Falstaff på LinkedIn.

Dagen følges op med et besøg mere fra projektleder Lærke Falstaff, hvor der bliver set på de øvrige lokaliteter og på, hvordan den digitale formidling kan styrkes, foruden registreringen af stier og faciliteter.

Læs mere om Natur for alle på her.

Kilde

Foto: ABW