Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Vordingborg i tidsrummet 2022/08/08 til 2022/08/16.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

SPRITBILISTER
Skolen er i gang efter sommerferien, og det præger trafikken ved politikredsens skoler. For at medvirke til, at trafikken glider sikkert og trygt for både de nye og de mere rutinerede trafikanter, er politiet naturligvis også ude. Onsdag morgen var politiet ved Stenoskolen i Nakskov, Holeby skole, Sorø Borgerskole, Sundskolen i Øster Toreby, Stenlille skole, Østskolen Rollo i Faxe, Pedersborg skole i Sorø, Kulsbjerg skole i Vordingborg, Dyhrs skole i Slagelse, Skt. Birgitta skolen i Maribo, Antvorskov skole i Slagelse, Sorø Borgerskole, Møn skole i Askeby, Karrebæk skole, Nordskovskolen i Haslev, Sundskolen i Nykøbing og Frederiksbeg skole i Sorø. Langt de fleste steder blev trafikken afviklet glidende og med kun få tilrettevisninger fra politiet.

Onsdag klokken 8.29 standsede politiet en 16-årig fyr fra Faxe, der kom kørende på knallert på Ny Strandvej. Det så ud til at gå alt for hurtigt, og knallerten blev derfor taget med til nærmere undersøgelse på politistationen i Vordingborg. Her konstaterede politibetjentene, at den var konstruktivt ændret, så den 16-årige blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

Skolen er i gang efter sommerferien, og som sædvanlig præger det færdselsbilledet ved politikredsens skoler. Der er mange nye trafikanter, og der er mange mere rutinerede trafikanter – både på cykel og i bil – som færdes på skolevejene. For at medvirke til, at trafikken glider sikkert og trygt for alle, er politiet naturligvis også ude. Mandag morgen kiggede politiet fx forbi Svend Gønge skolen i Lundby, privatskolen i Nakskov, Marievangsskolen i Slagelse, Sophieskolen i Nykøbing, Gåsetårnsskolen i Vordingborg, Sofiedalsskolen i Haslev, Hvilebjergskolen i Sørbymagle, Midtskolen Møllevang i Rønnede, og Kobberbakkeskolen Sct. Jørgens i Næstved. Der blev ikke afsløret nogen færdselssyndere

Politiet fik fredag klokken 18.18 et tip om, at der senere på aftenen ville blive holdt street race på Langøvej i Vordingborg. Derfor tog et par patruljer ud for at se på sagen. Der var ganske rigtigt mange biler på stedet, men politiets tilstedeværelse har nok lagt en dæmper på lysten til at træde på speederen. Fire biler blev noteret for at parkere på fortovet.

HÆNDELSER

VORDINGBORG: Forsøgte at sælge stjålet headset
En 36-årig mand fik søndag stjålet et headset fra sin bil, der holdt parkeret i Vordingborg, men mandag så han, at det var udbudt til salg på nettet. Den 36-årige fik kontakt til sælgeren, som han fik lavet en aftale med, og på den måde lykkedes det politiet mandag eftermiddag at tale med sælgeren. Det var en 15-årig dreng fra Stensved, som han blev sigtet for tyveriet, og headsettet kom retur til den retmæssige ejer. Den 15-åriges mor og de sociale myndigheder blev underrettet om sagen.

VORDINGBORG: To nappet på ulovlige knallerter
Færdselspolitiet standsede mandag to knallertkørere på Krondrevet. Den første knallert blev kontrolleret klokken 12.35, og føreren var en 21-årig mand fra Store-Heddinge. Knallerten kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt, og den 21-årige havde ikke noget kørekort. Han blev derfor sigtet for at køre på en ulovlig knallert og for kørsel uden førerret.

VORDINGBORG: 16-årig med en joint
En hundepatrulje var mandag eftermiddag i Vognmandsmarken i Vordingborg, og her så politibetjentene 4-5 unge, der sad i området. Den ene sad med noget, der umiskendeligt lignede en joint, som han skyndsomt smed fra sig i en hæk, men den blev hurtigt fundet af en af politiets narkohunde. En 16-årig fyr blev herefter sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

VORDINGBORG: Mange biler – fire holdt på fortovet
Politiet fik fredag klokken 18.18 et tip om, at der senere på aftenen ville blive holdt street race på Langøvej i Vordingborg. Derfor tog et par patruljer ud for at se på sagen. Der var ganske rigtigt mange biler på stedet, men politiets tilstedeværelse har nok lagt en dæmper på lysten til at træde på speederen. Fire biler blev noteret for at parkere på fortovet.

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Vordingborg Krondrevet Mandag klokken 15.00-15.45 To blev sigtet for at køre på ulovlig knallert, og da den ene ikke havde kørekort, blev han også sigtet for kørsel uden førerret
Vordingborg Sydmotorvejen ved Farøbroerne Tirsdag klokken 9.55-11.30 To kørte så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet, og den ene brugte også håndholdt mobil. En blev sigtet for at overhale med påhængsvogn og står også til et klip