Der vil blive indkøbt færre materialer og være andre ændringer i 2023.

På grund af den vanskelige økonomiske situation i Vordingborg Kommune blev det den 19. april besluttet af Økonomiudvalget, at der med øjeblikkelig virkning indføres ansættelses- og indkøbsstop i kommunen for resten af 2023.

Vordingborg Bibliotekerne er jo desværre ikke undtaget denne udmelding. Men hvilken betydning har det for dig som bruger af biblioteket? På materialeindkøb betyder det, at udvalget ikke vil være helt så stort som før af fysiske bøger, spil, dvd samt cd’er. De vil stadig blive indkøbt, men du kan risikere at vente lidt længere på dit reserverede materiale end tidligere.

Man bliver også nødsaget til at skrue ned for vores digitale medier. Til de af jer, der bruger eReolen, betyder det, at du kan læse/lytte til 2 bøger om måneden. Dog tæller titler med blåt ikon ikke med i din lånekvote og kan dermed altid lånes. På eReolen kan du låne op til 30 blå titler ad gangen, og der er et stort udvalg af både skøn- og faglitterære titler. Mon ikke, der også er noget for dig?

Til brugerne af Filmstriben, er der nu 8 point man kan bruge til at se film. Det er lig med 2 spillefilm om måneden eller 4 korte dokumentar- og animationsfilm op til 30 minutter.

Man er klar over, at det er en forringelse af vores udbud af både de fysiske samt digitale medier, men man håber, I fortsat vil benytte vores tilbud, indtil man får grønt lys og igen kan skrue op for vores indkøb.

Man vil i resten af 2023 fortsætte med at udbyde forskellige former for aktiviteter og arrangementer målrettet både børn og voksne. Udbuddet vil nok være lidt anderledes, end det I er vant til, da der vil være fokus på bæredygtighed, kreativitet samt fællesskaber. Nogle områder vi glæder os til at komme i gang med.

Alle vores filialer i kommunen er her stadig, og det er man som personale også! Uanset om du vælger at besøge Lundby, Præstø, Møn eller Vordingborg er der åben for selvbetjening alle ugens dage i tidsrummet kl. 7-23. Som altid kan du finde vores betjente åbningstider på www.vorbib.dk, hvor vi står klar til at hjælpe dig!

Man glæder os til at sig dig!

Kilde

Foto: ABW