Første skoledag er lig med sommerfugle i maven, spænding og store forventninger. Flere tusinde børn begiver sig i disse uger ud på en ny rejse, når de starter i skole. Rejsen gennem skolelivet, men også rejsen til og fra skole. De er helt nye i trafikken og uvante med den nye skolevej med masser af travle bilister, lastbiler, cyklister og busser. Movia kører derfor igen i år en skolestartskampagne med budskabet om, at vi skal passe på de små nye i trafikken.

“Pas på mig, jeg er ny i trafikken”. Med det budskab har Movia i flere år været med til at sikre, at alle de nye elever i 0. og 1. klasse får en sikker skolestart. I år har Movia valgt at skrue lidt på knapperne. Med afsæt i den traditionsrige kampagne gennemfører Movia i år kampagnen; “Børnene i bussen siger… Pas på mig”. Ud over det vigtige budskab, der skal minde alle os erfarne trafikanter om, at vi skal være særligt opmærksomme på og vise hensyn til alle de nye trafikanter, vil kampagnen i år blive udfoldet med flere målrettede budskaber.

Det er den velkendte børnesang “Hjulene på bussen”, der er omdrejningspunktet for kampagnen. Nærmere bestemt verset; “Børnene i bussen siger…”, som Movia til lejligheden twister til et direkte budskab; “Pas på mig”. Udover hovedbudskabet bliver kernesætningen også efterfulgt af tilpassede budskaber, eksempelvis “Kig nu op”, eller “Træn med mig”. Kampagnen bliver rullet ud på bagsiden af udvalgte busser i Movias område, på infoskærme i busserne samt på sociale medier fra 1. august og tre uger frem. Frederiksberg Kommune samarbejder igen i år med Movia om kampagnen, og gør en særlig indsats over for kommunens nye skolebørn med plakater på udvalgte steder rundt om i bybilledet på hele Frederiksberg.

Skolestart betyder for alle de nye skolebørn, at de skal til at lære om bogstaver og tal, danne nye venskaber, og så skal de lære at komme sikkert til og fra skole.

Her er tre gode råd til forældre, der gerne vil hjælpe med at give børnene en sikker start i trafikken

Træn skolevejen med bus, på cykel eller til fods med dit barn i god tid inden skolestart og husk at gentage træningen i løbet af skoleåret. Lær dit barn, at man skal huske at trykke “stop” i bussen i god tid. Fortæl dit barn, at man skal se sig for, når man stiger af bussen og vente med at gå over gaden, til bussen er kørt.