Familiernes Hus i Stensved bliver et nyt centrum for aktiviteter for børnefamilier i hele kommunen.

Efter flere måneders forberedelse, står det nye Familiernes Hus nu klar til at tage imod gravide og småbørnsforældre fra hele Vordingborg Kommune.

Familiernes Hus er et nyt sted, der samler en lang række gratis aktiviteter og arrangementer for børnefamilier, under helt nye og uformelle rammer. Blandt andet tilbyder huset forældregrupper, forældrecaféer, kurser, arrangementer og foredrag samt individuelle tilbud som åben konsultation og åben anonym rådgivning.

Mange tilbud fra mange udbydere
Fælles for alle aktiviteter i huset er, at de målretter sig nuværende og kommende forældre til børn fra 0-6 år og skal hjælpe forældre – og kommende forældre – til at blive endnu stærkere i forældrerollen.

Aktiviteterne afholdes blandt andre af Sundhedsplejen, Familierådgivere, HomeStart, Røde Kors og Sydsjællands Sorggrupper. Flere forventes at komme til.

Åbent for alle småbørnsforældre, men…
Nogle aktiviteter er åbne for alle, men de fleste arrangementer og aktiviteter i huset kræver indtil videre tilmelding eller en invitation, med mindre andet fremgår af husets hjemmeside. På hjemmesiden kan man læse mere om aktiviteterne og hvem, der tilbyder dem.

Åbningen betyder, at blandt andet Sundhedsplejen rykker nogle af deres tilbud ud i Familiernes Hus.

Familiernes Hus ligger på Åløkkevej 8, 4773 Stensved og er finansieret af midler fra Social- og Boligstyrelsens pulje til udbredelse af Familiehuse i hele landet.

Kilde

Foto: SDL