Det dejlige forårsvejr lokker folk ud i haverne, og der er fuld gang i årets projekter. Et af de mest søgte ord i AffaldPlus’ Affalds-ABC netop nu er “havejord”. Det skal afleveres på genbrugspladsen i containeren til ‘jord’ (og altså ikke på haveaffaldspladsen).

Husk at du maks. må aflevere 1 m3 pr. projekt. Containeren til jord er ca. 1 meter høj. Det er en af genbrugspladsens lave containere, som passer nogenlunde, hvis du læsser af fra din trailer.

Læs mere om jord her

Det er tiden, hvor invasive planter, som fx bjørneklo, flyvehavre, vild pastinak m.fl., dukker op. Planterne skal altid opbevares og transporteres i lukkede, klare sække. På genbrugspladsen skal de afleveres i ’Rest efter sortering’. På den måde undgår vi spredning af frø. Husk at kontakte personalet, inden du afleverer invasive planter.

Læs mere om invasive plantearter her

Har du rester af sprøjtegifte, som du ikke længere skal bruge, så aflever dem på genbrugspladsen til ‘Farligt affald’. Sprøjtegifte skal helst afleveres i originalemballage, men er dette ikke muligt, så husk at skrive på emballagen, hvad du afleverer.

Læs mere om ‘Farligt affald’ her

Grafik: AffaldPlus.dk