Vikingetiden er en af de helt centrale perioder i danmarkshistorien, og den er mere populær og fascinerende end det meste andet historie

“VIKING” er Jeanette Varbergs brede fortælling om vikingetiden – den tager fat, hvor Fortidens Slagmarker slap, men er i øvrigt sin helt egen fortælling.

Hun sætter vikingetogterne i centrum og skriver om de vikinger, der kom til at sætte deres spor i hele datidens Europa. Fra Irland til Rusland, fra Grønland til Middelhavet blev vikingerne en del af historien, og de træder frem i arkæologien og kilderne. Nordens krigere satte sejl i en jagt på guld, ære og i sidste ende land. Plyndringer, slagmarker og magtkampe, politiske magtspil, rænkespil og landvindinger er alle facetter af fortællingen om vikingerne ude i Skandinavien og Europa. Samtidig så tiden en stærk udvikling af de skandinaviske kongedømmer, store konger samlede magten og grundlagde det Danmark, man kender. Heri spillede også kvinderne en afgørende rolle om end ofte i skyggen af deres mænd.

Jeanette Varberg har været museumsinspektør på Moesgaards Museum. Hun skriver desuden fast for Kristeligt Dagblad og er ofte i medierne med sine skarpe, historiske vinkler på nutidens store udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration. Hun er en meget aktiv formidler af vores forhistorie som forfatter, debattør og foredragsholder, og er ekspert på DR’s store serie Historien om Danmark

I 2014 modtog Jeanette Varberg Danmarks Radios store formidlingspris Rosenkjærprisen og Blixenprisen for sin bog ”Fortidens slagmarker – krig og konflikt fra stenalder til vikingetid” (Gyldendal). Bogen levendegør detaljer fra fortiden så tilpas underholdende og menneskeligt vedkommende, at læserne fanges ind, og samtidig redegør Jeanette Varberg for de store historiske linjer. Jeanette var desuden nomineret til årets dansker i 2017. I 2019 udgav Jeanette den succesrige bog Viking, som allerede 7 dage senere kom i 2. oplag.

Man er sikker på, at det bliver en spændende aften, hvor Jeanette Varberg vil føre os gennem vikingernes spændende verden.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond. Det foregår 07.09.22 klokken 19.00 på Vordingborg Bibliotek for alle. Det koster 85 kroner, eller som man sagde i vikingetiden “85 sølvstykker”.

Billetsalg

Vordingborg Bibliotekerne benytter leverandøren Place2book til salg af billetter, hvilket betyder, at dine personoplysninger registreres hos Place2book.

Vil du vide mere om deres privatlivspolitik inden du køber billetter, kan du læse privatlivspolitikken her:

Privatlivspolitik

 

Foto: SDL