Mygind fortæller om sin bestsellerroman “Kærlighedens år”, der bl.a. handler om at være tilflytter til Møn. Det sker d. 26. september 2022 på Møn Bibliotek.

Kærlighedens år er en rå og rørende fortælling om mødre og døtre og om kampen for frigørelse gennem tre generationer. I bogen møder vi Nanna, som er nyskilt og bor med sine tre børn i Sydhav­nen. Nanna arbejder som podcaster og beslut­ter sig for at lave en udsendelse om sin mor, Elisabeth, der var en prominent rødstrømpefi­gur. En skjult historie om kvinderne i familien træder frem, og Nanna må ikke alene se sin mor og mormor i et nyt lys, men også stille spørgsmål til sine egne idealer og valg.

Store dele af Kærlighedens år foregår på Møn og det er ikke et tilfælde. Johanne Mygind har nemlig et nært forhold til Vestmøn, hvor hun er kommet hele sit liv. I foredraget fortæller hun derfor om Møns særlige tilflytter-kultur, som satte sit præg på øen i 1970´erne, og om hvorfor et ophold i Hårbølle satte gang i hendes skriveproces.

Johanne Mygind er dansk forfatter, journalist og debattør. Romanen Kærlighedens år er hendes debut som skønlitterær forfatter og blev nomineret til Læsernes Bogpris 2022. Johanne Mygind har markeret sig som en af sin generations stærke feministiske stemmer, hun underviser på Krogerup Højskole og har arbejdet som journalist for Weekendavisen, Information og P1.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Læs mere her

Foto: ABW