Hør forfatter Kim Blæsbjerg fortælle om sin anmelderroste roman “De bedste familier”.
I begyndelsen af 1950’erne flytter giftfabrikken Cheminova til Vestjylland. Det forandrer på godt og ondt livet på egnen, som oplever et velfærdsløft, men må betale en høj pris i form af den massive forurening af hav og fjord og af de forgiftninger, arbejderne på fabrikken bliver udsat for. Noget, man ikke taler højt om.

Romanen “De bedste familier” skildrer ikke blot en brydningstid i Danmark efter 2. verdenskrig, hvor mulighederne for øget velstand blandt den almene befolkning steg, men også det helt særlige ved byen Lemvig og dens tilknytning til kemikaliefabrikken Cheminova.

Romanen beskriver på nuanceret vis, hvordan den øgede velstand i Lemvig afhænger af Cheminova og de muligheder, som fabrikken giver de lokale for at komme i arbejde, men også hvordan en benhård politisk virkelighed fungerer, når Cheminovas succes baner vejen for bedre infrastruktur og lægebehandling i den tidligere ludfattige vestjyske egn samtidig med, at vilkårene for arbejderne på fabrikken halter.

Romanen maler en række lyslevende karakterer frem, som er med til at gøre historien om Lemvig i 50erne til et stykke personligt og levet danmarkshistorie. Det er velfortjent, at romanen netop er blevet solgt til filmatisering.

Kim Blæsbjerg (f. 1974) er uddannet fra Forfatterskolen 1997 og cand.mag i dansk. Han debuterede i 2002 med ’Fælder’ og brød igennem i 2007 med ’Rådhusklatreren’. Romantrilogien ’Desertørerne’ – en ambitiøs danmarkskrønike fra 2016-18 har også fundet vej til mange læsere. Blæsbjerg har i flere omgange modtaget Statens Kunstfonds anerkendelse for sine romaner.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Det foregår d. 20.02.24 klokken 19.00-21.00.

Billetsalg

Vordingborg Bibliotekerne benytter leverandøren Place2book til salg af billetter, hvilket betyder, at dine personoplysninger registreres hos Place2book.

Vil du vide mere om deres privatlivspolitik inden du køber billetter, kan du læse privatlivspolitikken her persondata.

Bestil billetter

Kilde

Foto: ABW