Vordingborg bibliotekerne har tilbud til alle. Bliv inspireret her

Ugens anmelder er Nina Vestergaard

Anmeldelse af Anne Marie Vedsø Olsen: Misteltenen, Vølvens vej 2.

Dette er fortsættelsen til den anmelderroste roman Snehild – Vølvens vej 1.

Misteltenen foregår endnu engang i jernalderen og er beskrivelsen af magtbegær, mytologi, søgen efter viden og menneskelige relationer. Og ikke at forglemme Valhals egne magtkampe. Det er det scenarie, Snehild vender tilbage til i Himlinge, og kampen mellem den nyvalgte konge Aslak og hans bror Roald.

Anne Marie Vedsø Olsen beskriver så glimrende, at med magt kommer der et skær af galskab og Aslak bliver forhekset af sin egen magt i sådan en grad, at han ser forræderi over alt. Der foregår vilkårlige henrettelser af både egne indbyggere men også af udenbys gæster. Vold og voldtægt udøves også fra Kongsgården og Aslak er på grænsen mellem vanvid og fornuft.

Magtkampen mellem Snehild og ypperstepræstinden Ragnfrid resulterer i at runemagi kastes over Snehild og hun må forlade Himlinge for at søge helbredelse i Valhal.

Hvad der videre sker, kan du læse på www.vorbib.dk eller på facebook under Vordingborg Bibliotekerne.

Kalder alle børn fra 9-12 år!

Hvilken verden vil du gå på opdagelse i?

Landets biblioteker inviterer sammen med eReolen Go! alle børn i alderen 9-12 år til at overtage bibliotekernes litteraturformidling i hele maj måned.

Nu er det børnenes tur til at gå forrest, når der skal formidles læseoplevelser, og det får de nu chancen for at vise med den landsdækkende kampagne: “Hvilken verden vil du gå på opdagelse i?”

Vordingborg Bibliotek omdannes til en stor ”børn-til-børn”-anbefaling, og lader børnene bestemme, hvilke historier der skal fremhæves som en god læseoplevelse.

Kender du et barn, der elsker bøger og som gerne vil give oplevelser videre til andre børn? Eller kender du et barn, der mangler inspiration, men som helst vil have det fra andre børn?

Alle børn i alderen 9-12 år har mulighed for at deltage, når de besøger Vordingborg Bibliotek eller klikker sig ind på bibliotekernes digitale tilbud eReolen Go! Her kan børnene komme med anbefalinger og vælge de historier, der skal fremhæves i både det digitale og det fysiske bibliotek. Læs mere her.

Bibliotek og Borgerservice holder lukket tirsdag den 23. maj

Hele personalet er på en faglig uddannelsesdag, hvilket betyder, at alle vores biblioteker samt borgerservice holder lukket for betjening tirsdag den 23. maj.

Alle er velkommen i den selvbetjente åbningstid kl. 7-23.

Kilde

Foto: SDL