Øget kontroltryk ved Gedser og Rødbyhavn
I går aftes meldte Justitsministeriet ud, at grænsekontrollen bliver midlertidigt skærpet ved de indre danske grænser. Det vil i første omgang vare til og med torsdag den 10. august. Den skærpede indsats ved grænserne sker på baggrund af det aktuelle trusselsbillede.

I Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds foretager politiet allerede stikprøvevise kontroller ved både Rødbyhavn og ved Gedser. Den midlertidigt skærpede grænsekontrol betyder, at politiets personale ved grænseovergangene vil have et endnu skarpere fokus på de indrejsende, hvor der bl.a. holdes øje med, om man har et lovligt ærinde i landet. Samtidig vil folk oplevet et øget kontroltryk ved de to grænser.

– “Helt konkret kommer vi til at tage flere ud til kontrol, og derfor kan de rejsende opleve, at man i lidt større omfang skal vise sit pas, og at det kan tage lidt længere tid at komme ind i landet”, siger politiinspektør Peter Compen og tilføjer:

– “Det vil dog ikke være noget, som den almindelige borger kommer til at opleve som et stort problem. Det vil måske komme til at tage 5-10 minutter mere end normalt. Vores råd herfra er at huske sit pas og bevare det gode rejsehumør”, slutter Peter Compen.

For yderligere spørgsmål kan politiinspektør Peter Compen kontaktes på tlf.: 22764033.

Kilde

Foto: ABW