AffaldPlus kommer her med en hjælpende hånd til sorteringen af nogle af de affaldstyper, der er særligt aktuelle netop nu. Husk, at du altid kan søge i deres Affalds-ABC og få hjælp til sorteringen, hvis du er i tvivl.

Søg i Affalds-ABC’en

Badebassiner og badedyr
Hvis uheldet er ude, og badedyr eller bassinet går i stykker, skal du aflevere det ‘Til nedgravning’ på genbrugspladsen. Det skyldes, at det indeholder blød pvc og derfor ikke kan genanvendes.

Solcellelamper
Defekte solcellelamper skal afleveres som ‘Småt elektronik’ på genbrugspladsen, da de består af elektronik, det særlige solcelleglas og batterier, som kan bryde i brand, hvis det klemmes i en skraldebil.

Sankthansbål
Der er afbrændingsforbud i størstedelen af landet, og de steder, hvor der ikke er, ved vi, at mange har fået kolde fødder mht. at tænde bål. Er du brændt inde med dit sankthansbål, så er det velkomment på haveaffaldspladserne.

Myrelokkedåser
De er overalt lige nu – de små p….myrer! Mange har fundet myrelokkedåserne frem i håb om at komme dem til livs. En myrelokkedåse skal afleveres som ‘Farligt affald’ – også selvom den er tom, og hvordan ved man egentlig også, om den er det!?

Vandpistoler
Du har leget vandkamp igen og igen, og nu kan din elskede vandpistol ikke mere. En ødelagt vandpistol kan afleveres derhjemme i rummet til plast eller på genbrugspladsen som ’Hård plast’.

Sun Lolly
Er du også afhængig af Sun Lolly? Når de læskende is er spist, kan du aflevere indpakningen på genbrugspladsen i containeren til ‘Mad- og drikkekartoner’ eller derhjemme (Faxe og Næstved Kommuner).

Foto: ABW